Nema Poljička i Bratića?

Neslužbeno: Utvrđeni šibensko-kninski HDZ-ovci na listi za IX. izbornu jedinicu

Kako Šibenski portal neslužbeno doznaje, iz Šibensko-kninske županije na listi HDZ-a za IX. izbornu jedinicu, osim nositelja Ivana Malenice koji je na prvom mjestu, još su tri imena. Na šestom mjestu je Nediljko Dujić, predsjednik županijskog HDZ-a, Branka Juričev-Martinčev, zastupnica i u prošlom sazivu, na devetom je mjestu, dok je dugogodišnji gradonačelnik Drniša Josip Begonja na 13. mjestu.

Na listu tako nisu ušli Ivica Poljičak, državni tajnik u Ministarstvu kulture, Ivica Bratić, predstavnik utemeljitelja HDZ-a te Josipa Rimac koja je vrlo brzo otpala jer je zbog sumnje da je počinila više kaznenih djela pritvorena na mjesec dana, te izbačena iz stranke.

Iako se spekuliralo da će se na listi u IX jedinici naći Miro Kovač, Plenkovićev oponent na unutarstranačkim izborima, njegovo ime neće biti na ovom popisu, dok je, očekivano, na listi Božidar Kalmeta, HDZ-ova alfa i omega iz Zadra.

Inače, u Zagrebu cijeli dan traje sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a te se utvrđuju imena za sve liste u izbornim jedinicama za izbore koji će se održati 5. srpnja.

Službena potvrda očekuje se sutra kada u ponoć istječe rok za predaju lista, dok kampanja počinje u petak.

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.