Veljača se vraća u tračnice

Ne zaplivate li u petak, tijekom vikenda sigurno nećete

FOTO: Arhiva ŠIBaj TV-a
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Još će i petak postaviti poneki temperaturni rekord u ovom iznimno dugom iznadprosječno toplom finalu veljače, a od subote hladnije. Naravno bit će to još uvijek toplije od znane zimske hladnoće ovog dijela godine, te povremeno oblačnije, uglavnom u subotu uz mogućnost gdjekoje kišne kapi. Bit će i vjetrovitije, ponajviše tijekom vikenda na Jadranu, gdje će jaka bura s olujnim udarima onemogućavati normalno prometovanje, te donositi hladniji zrak od ovoga koji smo imali prošlih dana.

Jutro je na šibenskom području vedro i bez vjetra. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je na Promini 13 °C, na Žirju 9, u Šibeniku 8, u Primoštenu, Rogoznici i Oklaju 7, u Vodicama, Pirovcu i na Miljevcima 6, u Skradinu i Murteru 5, u Jezerima i Zatonu 4, u Kninu, Drnišu, Dubravi i Bilicama 2 °C.

I danas će u Dalmaciji biti razmjerno će toplo i stabilno, uz ponovno najveći dnevni hod temperature u unutrašnjosti – od ujutro ponegdje malog minusa do poslijepodne oko 23 °C. Uz to će biti većinom tiho ili slab vjetar te more mirno i malo valovito. Koliko god vas toplina mamila moru, računajte s tim da je temperatura mora jedva 14 °C.

Na Jadranu tijekom vikenda još vjetrovitije nego na kopnu, uz često jaku buru, lokalno i s olujnim udarima, najprije na sjevernom dijelu, zatim i južnije. Temperatura zraka bit će u padu unatoč i dalje prevladavajuće sunčanom vremenu. Ponegdje tek nakon jutarnje magle i niskih oblaka bit će oko 19-20 °C.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: