U bolnici petero ljudi

Nakon jednog dana bez novooboljelih, u županiji danas čak 24 nova slučaja koronavirusa

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 24 osobe su oboljele od zarazne bolesti COVID-19, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Prema njihovom izvješću, 22 novooboljele osobe imaju prebivalište na području Šibensko-kninske županije, a dvoje ih trenutno boravi na području naše županije, ali im je prebivalište u Zagrebu. Na području Šibenika 11 je novooboljelih osoba, u Kninu su četiri novooboljele, u Bilicama dvije, te po jedna novooboljela osoba iz Pirovca i Drniša.

– Većina novooboljelih kontakti su ranije oboljelih i do sada su bili u samoizolaciji. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 408 osoba – 403 osobe su kontakti oboljelih, pet osoba se javilo nadležnom epidemiologu, a ušle su u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja – priopćeno je iz županijskog Stožera civilne zaštite.

U posljednja 24 sata uzorkovan je 51 uzorak za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

– Na Odjelu infektologije Opće bolnice Šibensko-kninske županije od bolesti COVID-19 liječi se pet osoba. U Šibensko-kninskoj županiji trenutno je 108 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. Molimo građane i turiste da se i dalje pridržavaju svih protuepidemijskih mjera – pozivaju iz Stožera.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.