Optužio župana za utjecaj na policiju i odvjetništvo

Nakon Dujića, Petrini na tapetu i Pauk čije je riječi shvatio kao prijetnjuFoto: Ilustracija/arhiva

Stipe Petrina, nezavisni vijećnik, obrušio se danas i na župana Gorana Pauka kojeg je optužio da koristi svoj politički utjecaj na rad PU Šibensko-kninske, ali i Općinskog i Županijskog DORH-a oko iznude maloljetnog člana županove obitelji zbog koje je iz Paukovog stana nestao veći iznos novca.

– Istraga je sad završena, a bila je podignuta i optužnica protiv jednog 20-godišnjaka koji je navodno iznudio novac. Najprije je pisalo da je nestalo 650 tisuća kuna, što je nadležnost Županijskog DORH-a, da bi prije desetak dana optužnica bila promijenjena jer se župan branio rekavši da nije nestalo 650 nego oko 300 tisuća kuna. Moguće je da je utjecajem politike na rad policije i državnog odvjetništva stvarno došlo do manje sume – kazao je Stipe Petrina.

Župan Goran Pauk kazao je da nije 600 tisuća kuna bilo predmet obrade niti se ta suma spominjala u dokumentima i materijalima.

– Već deset, petnaest minuta stojiš za govornicom pun neistina i konstrukcija, pun svega što nije u stvarnom životu. Manipulator kojeg ljudi više ne cijene, pa zato loše prolazi na izborima. Stipe moj, uzalud ti trud – kazao je Pauk.

Poručio mu je i da ‘pogleda sebe, da pogleda što radi svojoj Općini’ te Općinsko vijeće koje kako tvrdi župan, koristi za svoje namjere.

Župan je svoj govor zaključio porukom Petrini.

‘Vodi računa o tome što te snađe’, na što mu je načelnik Primoštena kazao kako će to shvatiti kao prijetnju.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.