Na snazi od 1. travnja

Nacionalni stožer prihvatio prijedlog o uvođenju strožih mjera na području naše županije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nacionalni stožer prihvatio je prijedlog Županijskog stožera civilne zaštite o skraćivanju radnog vremena ugostiteljskih objekata do 20 sati, ponovno je uvedena mjera zabrane treniranja u zatvorenim prostorima osim za vrhunske sportaše, ograničen je rad dječjih igraonica, a uvodi se i obaveza nošenja maski na otvorenom gdje je veći protok ljudi.

– Situacija je zabrinjavajuća. Mi smo danas donijeli četiri odluke na nacionalnoj i dvije na regionalnoj, u Šibensko-kninskoj i Splitsko dalmatinskoj županiji. Oni su predložili posebne mjere. Mi ih uvodimo na prijedlog županijskih stožera i to je dobar pristup. Stožeri po županijama su puno aktivniji i fokusiraniji – kazao je Davor Božinović na press konferenciji Nacionalnog stožera.

Također, škole stranih jezika mogu održavati nastavu samo online i zabranjuje se prodaja alkohola od 20 do 6 sati ujutro. Mjere stupaju na snagu u ponoć, a trajat će do 15. travnja.

-Ništa od ovih odluka nije uklesano u kamen. Pratit ćemo situaciju idućih dana. Ako ovaj ritam povećanja bude takav da će iziskivati nove prijedloge, takve nove mjere će biti donesene. Ono što je činjenica, danas imamo jedan ozbiljan skok brojki i ne možemo zanemariti da se i u nas može ponoviti scenarij koji smo vidjeli oko nas. Ovo u struci zovu treći val. Vidjeli smo kako je to naglo išlo u susjedstvu, vidimo da je stanje zabrinjavajuće i u Sloveniji. Vidimo jedan trend koji nije dobar u cijeloj Europi – dodao je.

Podsjetimo, u protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 151 osoba je oboljela od COVID-19 infekcije, a preminule su dvije muške osobe, 1955. i 1965. godište.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: