Promjena bez osvježenja

Na ‘šutnju’ će progovoriti nebo, a na izborni dan prolazna stabilizacija

Atmosferska fronta koja je donijela oblake i oborine na sjeverozapadu zemlje odmaknut će sutra na istok kontinenta, a sa zapada će ponovno ojačati ogranak anticiklone uz dotok većinom suhog i postupno toplijeg zraka. Nama koji nismo osjetili osvježenje to znači samo novu pošiljku vrućine.

Jutro je na šibenskom području vedro sa slabim zapadnim vjetrom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Šibeniku, Rogoznici, Murteru i Pirovcu 24 °C, u Vodicama i na Žirju 23, u Skradinu i Primoštenu 22, u Bilicama 21, u Oklaju i na Miljevcima 19, u Kninu 18, a u Drnišu 17 °C.

Jugozapadnjak će sredinom dana i poslijepodne puhati na srednjem Jadranu, gdje će danas biti sunčano, samo ponegdje u unutrašnjosti Dalmacije s malom naoblakom. More mirno i malo valovito. Zadržat će se vruće s dnevnom temperaturom od 30 do 34 °C, koliko se predviđa i na krajnjem jugu.

Preostali će radni dani ovoga tjedna posvuda na Jadranu i dalje biti uglavnom sunčani i vrući, a puhat će ponegdje umjeren jugozapadni i zapadni vjetar.

Promjena vremena će nastupiti u drugom dijelu petka kada uz prolazan porast naoblake lokalno može biti neverina, a nestabilno vrijeme prevladavati će i tijekom subote. Vjetar će okrenuti na sjeverne i sjeverozapadne smjerove s kojim neće nastupiti veće osvježenje pa će se temperature zraka držati u rasponima od prethodnih dana.

Drugi dio vikenda, odnosno nedjelja, prema sadašnjim će prognostičkim materijalima donijeti prolaznu stabilizaciju vremenskih prilika pa se uz vjetrove sjeverozapadnih i zapadnih smjerova i temperature zraka od 18 do 29 °C očekuje djelomice do pretežno sunčano vrijeme.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.