Jedna osoba kršila je samoizolaciju

Na području županije nema novooboljelih od COVID-19, ozdravilo 38 osoba

Na području naše županije nema novooboljelih od zarazne bolesti COVID-19, tako da je broj zaraženih osoba i dalje 86, a oporavilo se 38 osoba, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

Od ukupnog broja oboljelih 28 osoba je s područja Općine Murter-Kornati, od kojih je  ozdravilo 18 osoba. Tri osobe s područja Općine Tisno i sve su ozdravile. Pet s područja Grada Vodica od kojih su tri ozdravile.

S područja Grada Šibenika oboljelo je 11 osoba od kojih je pet ozdravilo. Osam osoba s područja Grada Drniša od kojih je pet ozdravilo. Dvije osobe s područja Grada Skradina od kojih je jedna ozdravila. S područja Grada Knina oboljelo je 16 osoba, a tri su ozdravile. Na području Općine Promina četiri osobe su oboljele od kojih su dvije s prebivalištem i izloženošću u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Pet je osoba oboljelo s područja Općine Biskupija i po jedna osoba s područja općina Kijevo, Primošten, Ervenik i Ružić.

Od početka epidemije do danas na Odjelu infektologije šibenske bolnice bilo je na liječenju 28 pacijenata. Trenutno je na Odjelu infektologije hospitalizirano tri pacijenata od kojih je jedan i dalje na respiratoru. Dva pacijenta iz šibenske bolnice se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split. U šibenskoj bolnici imali smo jedan smrtni slučaj od COVID-19, pacijent star 91 godinu s Murtera, kronični bolesnik. Do danas je u Šibensko-kninskoj županiji uzeto 1298 uzoraka.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 91 osoba, od čega je 57 kontakt s oboljelim od COVID-19. U protekla 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljena je jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije, temeljem koje je provjerom na terenu utvrđeno da je jedna osoba kršila izrečenu mjeru.

Stožer civilne zaštite ŠKŽ apelira na sugrađane da se i dalje pridržavaju propisanih mjera kako bi zadržali relativno povoljnu epidemiološku sliku. Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr.

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.