Želim život

Na humanitarnom koncertu prikupljeno više od 1,2 milijuna kuna za Zakladu Ana RukavinaFoto: arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

U organizaciji Zaklade Ana Rukavina i Nove TV na Trgu bana Jelačića u utorak je održana tradicionalna humanitarna akcija i koncert ‘Želim život’, a za to se vrijeme putem telefonskih poziva prikupljao novac za nove uzorake za Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica. Na koncertu je prikupljeno više od milijun i dvjesto tisuća kuna, piše Tportal.

Koncert ‘Želim život’ Zaklade Ana Rukavina održava se 14. godinu za redom u sjećanje na 29-godišnju novinarku Vjesnika Anu Rukavinu, koja je preminula bolujući od leukemije, i u povodu 13 godina rada Zaklade.

Od početka rada Zaklade, proširen je Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica sa 150 na gotovo 63 tisuća darivatelja, otvorena je javna Banka krvi iz pupkovine Ana Rukavina, iz Hrvatskog Registra DDKMS i Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina izdano je 115 transplantata za hrvatske i inozemne pacijente te je dosad sedmero liječnika iz Hrvatske dobilo priliku usavršavati se na najboljim svjetskim klinikama u području hematologije i pedijatrije.

Glavni je cilj humanitarne akcije borba za unaprjeđenje hrvatske hematologije, a iz Zaklade su istaknuli podatke prema kojima je Hrvatska 11. država u svijetu po broju potencijalnih darivatelja na 10 tisuća stanovnika te osma u svijetu po broju darovanih krvi iz pupkovine na 10 tisuća stanovnika.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: