Proteklog tjedna

Na Dalmatini u našoj županiji trojica vozača skupo platili brzinu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Čak 235 kilometara na sat vozio je 40-godišnji njemački državljanin koji je upravljao BMW-om u nedjelju na autocesti. Vozač je zaradio prekršajnu prijavu i kaznu u iznosu od 6000 kuna.

Prošli tjedan, u petak 27-godišnji austrijski državljanin vozio je 232 kilometra na sat, upravljajući BMW-om njemačkih registarskih oznaka. Istog dana 46-godišnji ruski državljanin vozio je 220 kilometara na sat, upravljajući Land Roverom ruskih registrarskih oznaka. Protiv vozača je podnesen Obvezni prekršajni nalog i zaradili su kazne po 6000 kuna.

Nadalje, u Strmici 25-godišnjak s 1,39 promila u Fiatu izletio je s ceste zbog neprilagođene brzine i uzrokovao materijalnu štetu. Protiv vozača podnesen je Obvezni prekršajni nalog.

Iz policijske analize proteklog tjedna dogodilo se 20 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže stradala i dvije lakše i 17 nesreća je s materijalnom štetom. Većina prometnih nesreća se dogodila na području Šibenika i Vodica, odnosno njih 15, od kojih je jedna teže i dvije lakše ozlijeđene osobe, te 12 s materijalnom štetom. Na području Drniša nije bilo prometnih nesreća dok se na području Knina dogodilo pet prometnih nesreća s materijalnom štetom. Najčešći uzroci su neprilagođena brzina od kojih je evidentirano 18 i nepoštivanje prednosti prolaska dvije.

Proteklog tjedna sankcionirano je ukupno 465 prekršaja, od kojih je 260 koji su imali nepropisnu brzinu, 44 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 15 nepropisno uključivanje i isključivanje, deset koji su bili pod utjecajem alkohola.

Također, proteklog tjedna je provedena akcija ROADPOL. Ciljana akcija kontrole teretnih automobila i autobusa i zaustavljeno je i kontrolirano ukupno 68 vozila od kojih su dva teretna vozila bila u prekršaju i odmah su isključeni iz prometa. 11 ih nije koristilo sigurnosni pojas, jedan je prekoračio brzinu.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: