Na jedan dan

Muzej odbačenih predmeta stiže u Knin i na Zlarin: ‘Udomite neku stvar i ponesite ju kući’

Interdisciplinarni projekt ‘Muzej odbačenih predmeta’, autorica Irene Boćkai i Ane Katulić, stiže u Knin 27. srpnja, odnosno na Zlarin 31. srpnja.

– Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da donesu jedan predmet koji su odlučili odbaciti, koji je za njih izgubio vrijednost, mi ćemo ga zaprimiti i postaviti u sklopu izložbe, a građani koji će doći na izložbu i izvedbu imat će mogućnost ponuđene predmete udomiti i ponijeti kućama. Bez brige, predmete ćemo dezinficirati i očistiti tako da nema straha od virusa – govore autorice projekta.

Podsjetimo, riječ je o projektu kojim se na jedan dan privremeno otvara Muzej odbačenih predmeta. U uredovno radno vrijeme, od 9 do 17 sati autorice će zaprimati odbačene predmete, a u 20 sati je predviđeno otvorenje izložbe i performans tijekom kojeg će posjetitelji moći udomiti odbačene predmete.

Sredstva za projekt osiguralo je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske u sklopu programa Razvoja publike u kulturi, nositelj projekta je udruga Trećeprostor u suradnji s obrtom Plartforma, koji su u lokalnim sredinama partnere pronašli u Turističkim zajednicama, gradskim Uredima za kulturu kao i udrugama koje djeluju na tom području. Tako će se izvedba  u Kninu u okviru kluba A3, a na Zlarinu na Galina rivi.

Predmeti će biti objavljeni i u virtualnom Muzeju gdje već sada možete pogledati neke od predmeta koji još uvijek traže svoje vlasnike.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.