Epidemiološka slika stabilna

Muškarac iz Primoštena obolio od koronavirusa. Bio je na svadbi u Zadru

Muškarac srednje životne dobi obolio je od koronavirusa, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije, napominjući kako ga epidemiološki povezuju s nedavno održanom svadbom u Zadru, poznatom kao izvor zaraze za više desetaka oboljelih od COVID-19 infekcije.

– Od 24. lipnja 2020. godine do danas na području naše županije zabilježeno je 39 slučaja oboljenja, oporavilo se 19 osoba, dvoje oboljelih i dalje se liječe na odjelu infektologije šibenske bolnice i nisu na respiratoru, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju – navode u priopćenju iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije je trenutno 102 osobe, od kojih je 90  kontakt oboljelih od COVID-19, a 12 osoba imaju određene mjere samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja. Na području PU Šibensko-kninske nije zaprimljena niti jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije.

U posljednjih 24 sata su uzorkovana 2 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2.

Molimo građane i turiste da se i dalje pridržavaju svih protuepidemijskih mjera, kako bi zadržali relativno povoljnu epidemiološku situaciju.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.