Zabijelit će Zagora

Miriše li vam na snijeg, Šibenik Meteo kaže da ste u pravu

Vrpolje/Privatni album/Facebook
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Noćašnje razvedravanje uz slabu buru ili tiho vrijeme rano jutros rezultiralo je nižim temperaturama zraka, a u zaleđu i slabim mrazom. Odmicanje ciklone i stabilizacija vremena biti će kratkog vijeka jer se sa sjeverozapada kontinenta približava novo pogoršanje koja će danas u nastavku dana donijeti promjenu vremena, piše ŠibenikMeteo.

U takvim okolnostima od sredine dana uz obalu će početi padati kiša. U višem zaleđu oborine će biti na granici kiše i snijega, a susnježice i snijega će osobito biti u prvom valu oborina i to na planinskim masivima Svilaje, Promine i Dinare, na području Boraje, u poddinarskom kraju te u dijelu Bukovice. Odmicanjem dana i podizanjem snježne granice susnježice i snijega će biti uglavnom na planinskim masivima i poddinarskom kraju. Navečer će oborine oslabiti i prestati, a u noći se očekuje razvedravanje.

Zbog približavanja novog ciklonalnog sustava tijekom jutra ponovno će prolazno zapuhati slabo jugo i jugozapadnjak, a u zaleđu levanat. Od sredine dana i prolazom ciklonalnog centra vjetar će promijeniti smjer na sjeverozapadne i sjeverne smjerove, a navečer umjerenu do umjereno jaku buru.

Premještanjem sustava u noći dalje na istok nastupiti će stabilizacija vremenskih prilika pa će u utorak i srijedu prevladavati pretežno sunčano i prohladno vrijeme uz slabu do umjerenu buru i sjeverozapadnjak.


Pratite nas i na društvenim mrežama: