Na Tvrđavi Barone

Ministrica Nataša Tramišak uručila ugovore za četiri vrijedna projekta za područje Šibensko-kninske županije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ministrica Nataša Tramišak uručila je danas na Tvrđavi Barone ugovore za četiri projekta vrijedna 10.2 milijuna kuna sufinanciranih iz fondova Europske unije, a čija će sredstva biti uložena u revitalizaciju i revalorizaciju prirodne i kulturne baštine grada Šibenika.  Ukupna vrijednost 24 ugovora za područje Šibensko-kninske županije iznosi 37.7 milijuna kuna.

Ugovore o sufinanciranju EU projekata ministrica je uručila gradonačelniku Šibenika Željku Buriću, ravnateljici Javne ustanove u kulturi Tvrđava kulture Šibenik Gorani Barišić Bačelić, ravnateljici Javne ustanove Priroda Šibensko-kninske županije Aniti Babačić Ajduk te direktoru društva Bikarac Robertu Podrugu.

– Povijesno kulturna baština grada Šibenika desetljećima bila zapuštena i zaboravljena i od domicilnog stanovništva, a kamo li i od ostalih unutar Hrvatske. Upravo zahvaljujući Europskom novcu, baština je doživjela jednu novu mladost, ali je postala i imidž te prepoznatljivost Šibenika. Šibenik je grad primjer što za nas Europa i europski novac znači u lokalnoj sredini – uvodno je kazao gradonačelnik Burić

Projekt Historic Fortresses Intensifying Cross-Border Tourism Development FORTITUDE vrijedan je 435.132 kuna, a provodit će ga Tvrđava kulture. Za izgradnja infrastrukture u poduzetničkoj zoni Podi ugovoreno je nešto više od milijun i 200 tisuća kuna. Za drugu fazu izgradne Županijskog centra za gospodarenje otpadom Bikarac kroz projekt Uspostava cjelovitog i održivog sustava gospodarenja otpadom na području Šibensko-kninske županije – Županijski centar za gospodarenje otpadom Bikarac – faza II, osigurano je više o pet milijuna i 300 tisuća kuna. Vrijednost druge faze Turističke valorizacije kanala Sv. Ante u Šibeniku koju provodi Javna ustanova Priroda Šibensko-kninske županije iznosi više od tri milijuna kuna.

– Šibenik je istaknut primjer u korištenju tih sredstava u ulaganjima u revitalizaciju, revalorizaciju kulturne baštine. Možemo se pohvaliti da su ovakvi primjeri projekata potakli i druge brojne djelatnike i institucije te gradove koje imaju vrijednu kulturnu i prirodnu baštinu da nastave pripremati dokumentaciju za svoje nove projekte za razdoblje 2021-2027. Nove prilike i novi izazovi, nove budućnosti nas čekaju kao i izdašne prilike od 25 milijardi eura za RH – zaključila je ministrica Tramišak

Inače, ukupno je sufinancirano više od 80 projekata, a cilj ovih sredstava je uspješni završetak i realizacija projekata i to do kraja 2023. godine.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.