Korona sve poremetila

Matura ove godine potpuno drugačija, piše se pet dana dulje, a viša i niža razina u različite dane

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Zbog koronakrize se mijenja kalendar pisanja državne mature. Najveća je novost da se ispiti više i niže razine  predmeta neće pisati isti dan,a time će se matura produljiti za pet dana.

– To znači da će se ispiti, hrvatski jezik test A razine pisati jedan dan, test b razine drugi dan. Isto tako esej, razina A jedna, a razina B drugi dan. Isto vrijedi za engleski jezik i matematiku. U cilju su nam maturanti i svi nastavnici i osobolje koje sudjeluje u provedbi i njihovo zdravlje – rekla je ravnateljica Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Ivana Katavić.

Uz promjenu datuma održavanja pojedinih ispita, to znači i da će cijela matura trajati pet dana dulje, do 30. lipnja. Konačni rezultati bit će objavljeni dan kasnije od planiranog, 21. umjesto 20. srpnja. Maturantima je najvažnije da sve znaju na vrijeme, prenosi RTL.hr, a cijeli tekst pročitajte OVDJE.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.