Jačanje svijesti o važnosti bioraznolikosti

‘Mali čuvari prirode’: Glasajte za maskotu i slogan nove edukativne kampanje NP ‘Krka’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Nacionalni park ‘Krka’ pokrenuo je edukativnu kampanju ‘Mali čuvari prirode’ s ciljem upoznavanja učenika osnovnih škola o zaštiti i očuvanju Parka, kao i njegovog unaprjeđenja i korištenja. Tako su, kao jedan od prvih koraka kampanje, kreirali likovni natječaj u kojem su učenici viših razreda osnovnih škola, na temelju osam zadanih biljnih i životinjskih vrsta koje obitavaju na području Parka, osmislili i nacrtali maskote te slogan o važnosti očuvanja tog prirodnog bogatstva.

– Iznimno smo ponosni na sve zaprimljene radove u kojima su učenici pokazali zavidnu razinu kreativnosti, mašte, truda i razumijevanja o potrebi zaštite prirode. Kratkim porukama i divnim crtežima prikazali su bit onoga što čuvamo za buduće generacije- kazala je ravnateljica Nacionalnog parka ‘Krka’ Nella Slavica.

Stručni žiri odabrao je radove koji ulaze u drugi krug u kojem će odluku o najboljima u svakoj od osam kategorija donijeti zaljubljenici u prirodu, prijatelji, posjetitelji i pratitelji na društvenim mrežama Nacionalnog parka ‘Krka’ od 20. do 30 ožujka.

– Veoma nas raduje što su učenici predmetne nastave diljem Hrvatske imali mogućnost naučiti više o bogatstvu prirodnih i kulturnopovijesnih vrijednosti u Parku. Svim učenicima, nastavnicima, mentorima i školama zahvaljujemo na sudjelovanju a Ministarstvu znanosti i obrazovanja na podršci u realizaciji projekta.  – dodala je Slavica.

Glasati možete od subote na Facebooku.

 

 

Po završetku glasovanja na društvenim mrežama i odabiru najboljeg rada iz svake kategorije maskote će se prenijeti u digitalni oblik te postati zaštitni znakovi kampanje, dok će poruke i izjave svih finalista postati dio edukativno-promotivnih materijala.

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.