Temelji koalicije u dubokom mulju

Koliko će još puta Jelić Petrini okrenuti i drugi obraz?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Marko Jelić ima neku mazohističku crtu ličnosti koja ga gura dalje u nove javne političke sukobe s ‘partnerom’ Stipom Petrinom iz kojih uglavnom izvuče deblji kraj batine. Nakon što mu je Petrina opali političku trisku na prošloj sjednici županijske Skupštine, kada su njegovi vijećnici poslušno odbili glasati za odluku o spajanju Domova zdravlja, Jelić je u utorak, opet na sjednici, odlučno okrenuo i drugi obraz. Naravno, popio je još jednu šamarčinu od koalicijskih partnera pod patronatom Stipe Petrine. Ovaj put je to bio još snažniji udarac koji mu je srušio rebalans proračuna u tek 150-dnevnom mandatu.

Na izravne verbalne Petrinine napade Jelić je smireno odgovarao citirajući Marka Twaina.

– Nikad ne ulazi s nerazumnim u raspravu jer će te spustiti na svoju razinu, a tamo će te pobijediti na iskustvo – kazao je Jelić i svejedno izgubio još jednu bitku.

I ne samo što ga Petrina, sad već redovito, javno šamara, nego mu i desna ruka, zamjenica Iris Ukić Kotarac, nagovještava mogući razlaz suradnje jer planira i dalje raditi onako kako ona misli da treba.

– Napravit ću sve da opravdam povjerenje birača neovisno o tome koliko ću ‘žrtvovati’ svoj odnos sa županom, koji je za sada partnerski – napomenula je Ukić Kotarac.

Petrina tvrdi kako on i njegovi vijećnici nisu podržali rebalans proračuna jer oko njega nije bilo razgovora ni dogovora s koalicijskim partnerima te nema jasnih kriterija po kojima se radi rebalans.

Jelić je i tu pomirljiv te daje za pravo vijećnicima da ne podrže njegove prijedloge, a on će, kaže, i dalje predlagati ono što misli da je ispravno.

Koliko god svi oni tvrdili da je njihova koalicija stabilna, javne odluke ih demantiraju i otkrivaju ozbiljne pukotine u temeljima koalicije izgrađene u popriličnom političkom mulju. Petrina insistira na jasnim kriterijima, a dobro zna na kojem su se kriteriju okupili u, kako vole reći, programskoj suradnji radnog naziva ‘srušimo HDZ’.

Kad već ustraje na jasnim kriterijima, Petrina mogao objasniti i svoja dvostruka mjerila.

Naime, Stipe Petrina, kao predsjednik Skupštine Šibensko-kninske županije, bez detaljnih uputa Ministarstva uprave, zna kako i tko treba provoditi kontrolu covid potvrda prije sjednice, ali Stipe Petrina, načelnik Općine Primošten, bez tih uputa ne zna kako provesti kontrolu u općinskoj upravi.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.