Svibanj pred kraj dolazi k sebi

Kiša nas neće dohvatiti pa se i danas očekuje jugo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U našem dijelu zemlje najveća je vjerojatnost da će izostati kiša koje će biti u većem dijelu Hrvatske i to uglavnom u obliku pljuskova. I danas se očekuje promjenljivo i toplo, a tek sredinom tjedna ulazimo u kratko razdoblje stabilnog vremena. U petak se ponovno povećava vjerojatnost za povremenu mjestimičnu kišu, koje će općenito znatno rjeđe biti na toplijem Jadranu.

Na šibenskom je području jutros oblačno sa slabim sjevernim vjetrom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 20 °C, u Šibeniku, Primoštenu, Pirovcu i Jezerima 19, u Vodicama, Skradinu i Murteru 18, u Bilicama 17, na Promini 16, u Kninu 15, a u Drnišu 14 °C.

Na srednjem Jadranu i danas razmjerno vjetrovito uz jako, na otvorenome i vrlo jako jugo. Malo kiše može pasti uglavnom na širem zadarskom području, dok će se drugdje zadržati suho i barem djelomice sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 26 °C.

Sutra će još na sjeveru Jadrana biti nestabilno, uz mjestimične pljuskove, a od srijede će prevladavati sunčano, uz temperaturu zraka u skladu s dobom godine. Nakon vrlo promjenjivog vjetra u utorak, sredinom tjedna će zavladati bura i sjeverozapadnjak, većinom umjerene jakosti.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: