Na cestama snijeg i bura

Kamioni mogu do Dalmacije samo preko Gračaca i Obrovca

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Prema jutrošnjem HAK-ovu izvješću o stanju na cestama, kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji mogu voziti autocestom A1 do čvora Sveti Rok i dalje državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina i obrnuto.
Snijeg povremeno i mjestimice pada u unutrašnjosti. U priobalju puše bura, povremeno sa olujnim udarima. U prekidu su pojedine trajektne i katamaranske linije. Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Mogući su odroni te poledica. Vozačima je savjetovano  da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, da održavaju sigurnosni razmak između vozila te da na put ne kreću bez propisne zimske opreme.
Zbog vjetra je za sav promet zatvorena Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene. A samo za osobna vozila otvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina); Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja; DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; DC25 Gospić-Karlobag; Paški most.

Pratite nas i na društvenim mrežama: