Kako je uopće držao ravnotežu? 53-godišnjak na Gileri napuhao 3,1 pa završio na triježnjenju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Vozaču mopeda Gilera (53) proteklog utorka izmjereno je 3,1 promil alkohola u krvi nakon što ga je oko 20,10 sati zaustavila policija u Skradinu. Mopedist je zadržan u posebnim prostorijama policije do otriježnjenja, a protiv njega je podnesen optužni prijedlog.

Osim zaustavljanja pijanog rekordera u prometu, u proteklom tjednu policija je imala pune ruke posla. U sklopu TISPOL-a provedena je ciljana preventivno-represivna akcija usmjerena na pojačani nadzor brzine, a tijekom sedam dana kontrolirali su ukupno 824 vozila i utvrdili 371 prekršaj.

U noći sa subote na nedjelju prometna policija bila je usmjerena na suzbijanje prekršaja alkoholiziranih i mladih vozača. Kontrolirali su ukupno 180 vozila i utvrdili 36 prekršaja, od kojih 13 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, a među njima su bila i dva mlada vozača, šest vozača napravilo je prekršaj nepropisne brzine, 11 njih nije koristilo sigurnosni pojas, a zabilježeno je i šest drugih prekršaja.

Nadalje, u ponedjeljak oko 18,15 sati na autocesti je zabilježena najveća brzina kretanja od 217,2 kilometara na sat 52-godišnjeg Talijana, koji je vozio Audija albanskih registracija. Vozaču je na mjestu prekršaja naplaćena novčana kazna od ukupno 2.500 kuna.

Prema statistici, u proteklom tjednu na našem području dogodilo se ukupno devet prometnih nesreća, od čega tri s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teže, a jedna lakše ozlijeđena.   Sedam nesreća dogodilo se na području Šibenika, dvije na području Knina. Najčešći uzroci nesreća bili su neprilagođena brzina kretanja i nepoštivanje prednosti prolaska.

Policija je protiv prekršitelja poduzela ukupno 371 mjeru zbog nepropisne brzine, 49 mjera zbog nepropisnog uključivanja odnosno isključivanja iz prometa, 32 zbog vožnje pod utjecajem alkohola, 48 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 10 zbog korištenja mobitela za vrijeme vožnje i tako dalje. Iz prometa je isključeno 20 vozača i dva vozila.


Pratite nas i na društvenim mrežama: