Jutros dugi rukavi, a u listopadu…?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Jutros je dugi rukav dobro došao, ali ćete ga tijekom dana trebati skinuti. U Šibeniku je vedro i prohladno uz umjeren sjeveroistočnjak. Temperatura zraka u Šibeniku je u 7.00 sati iznosila 13°C. Toliko je bilo i u Vodicama, a Pirovac i Primošten mjerili su 16 te najtoplija Rogoznica sa 17°C. U Bilicama je 9, u Kninu i drnišu 7°C.

sibenik-jutro1

Danas će se zadržati pretežno vedro vrijeme. Ujutro je kotlinama zaleđa moguća magla. Ponovno navečer slaba do umjerena bura, a danju će puhati slab vjetar zapadnih smjerova. Najviše dnevne temperature zraka od 22 do 26°C.

Srijeda će biti vedra. U noći će puhati slaba do umjerena bura, danju slab zapadnjak i jugozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaleđu, uz maglu, od 5 do 12°C, uz obalu i na otocima od 13 do 18°C. Najviše dnevne temperature od 22 do 26°C.

Obilje ranojesenskog sunca očekuje nas u četvrtak. Noću tiho ili uz jedva primjetan burin, danju će puhati slab zapadnjak i jugozapadnjak ili bonaca. Najviše dnevne temperature od 22 do 26°C.

Bez promjene bit će i u pretežno vedri petak. Noću tiho ili burin. Danju će puhati slab jugozapadnjak, na moru sjevernog Jadrana moguće je slabo jugo. Temperature zraka vrlo slične onima u četvrtak.

sibenik-jutro2

Aktualne prognostičke karte još nisu potpuno usklađene oko očekivanog sinoptičkog scenarija za dane vikenda. Sigurno je da nas očekuje toplo vrijeme, vjerojatno još malo toplije u odnosu na prethodne dane. Tek prolazno će zapuhati jugo. Iako je vjerojatnost najveća da će se nastaviti pretežno sunčano i suho vrijeme, ne može se posve isključiti mogućnost prolazne kiše u drugom dijelu subote.

Jesenskih ciklona i većih zahlađenja nema ni početkom sljedećeg tjedna. Očekuje se daljnji lagani porast temperatura zraka koje se ponegdje mogu čak približiti vrućih 30 Celzijevih stupnjeva, osobito u Dalmaciji i Slavoniji.


Pratite nas i na društvenim mrežama: