Još danas imate vremena podnijeti zahtjev za glasovanje izvan mjesta prebivališta

Ilustracija

Drugi krug glasovanja na izborima za predsjednika Republike Hrvatske održat će se u nedjelju 5. siječnja 2020. godine, a birači najkasnije do sutra mogu podnijeti zahtjev za privremeni upis izvan mjesta prebivališta, izvijestili su iz Državnog izbornog povjerenstva (DIP).

Predajom zahtjeva dobit će potvrdu za glasovanje izvan mjesta prebivališta, a do sutra traje i rok za promjenu mjesta prethodne i aktivne registracije ili odustanak od već ranije podnesenog zahtjeva.

– Birači mogu zahtjeve podnositi neposredno u nadležnom uredu do utorka, 24. prosinca 2019. godine najkasnije do 16 sati ili putem e–maila ili sustava e–Građani najkasnije do srijede 25. prosinca 2019. godine do 24 sata. Birače se poziva da provjere svoje podatke na mrežnoj stranici Ministarstva uprave upisane u registru birača, a nakon određivanja biračkih mjesta i svoje biračko mjesto – priopćeno je iz DIP-a.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.