Trenutno 29 osoba boluje od Covida-19

Jedna novooboljela osoba u Bilicama, na bolničkom liječenju troje zaraženih koronavirusom

U protekla 24 sata u Šibensko-kninskoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj oboljenja od zarazne bolesti Covid-19. Riječ je o ženskoj osobi srednje životne dobi iz Bilica, za koju je epidemiološka obrada u tijeku, priopćili su iz Stožera Civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

S današnjim danom, od reaktivacije epidemije u lipnju, u našoj županiji oboljele su 54 osobe od Covid-19 infekcije. Trenutno je 29 aktivnih slučajeva oboljenja. Tri osobe i dalje se liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije nalazi se 119 osoba, od kojih 104  osobe zbog kontakta s Covid-19 pozitivnim osobama i 15 osoba koje su ušle u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja. Od jučer su uzeta 32 uzorka čija testiranja su u tijeku.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske nije zaprimljena niti jedna dojava o kršenju mjere samoizolacije, niti je zabilježeno kršenja te mjere.

Iz Stožera mole građane i turiste da se i dalje pridržavaju svih protuepidemijskih mjera, kako bismo zadržali relativno povoljnu epidemiološku situaciju. Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.