Stanje u prometu

Jak vjetar usporava promet na autocesti, u Lici i Gorskom kotaru pada snijeg

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Zbog bure na Jadranskoj magistrali između Bakra i Senja, autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika i Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalenezabrana je još za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I.i II skupina).

Jak vjetar usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobića, a na autocesti A1 od vijadukta Božići do tunela Bristovca vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h.

U Gorskom kotaru i Lici povremeno pada slab snijeg. Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Ponegdje ima i magle. Mogući su odroni te poledica. Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Zimski su uvjeti i zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na pojednim državnim, županijskim i lokalnim cestama u Lici, uključujući državnu cestu DC1 na dionici Vaganac-Korenica-Udbina-Ondić-Gračac-Palanka.


Pratite nas i na društvenim mrežama: