Jak potres probudio Šibenčane, epicentar 30 kilometara od Knina

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Jutros u 5 sati i 33 minute seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su jak potres s epicentrom 30 kilometara istočno od Knina u susjednoj Bosni i Hercegovini. Magnituda potresa iznosila je 4.5 prema Richteru. Intenzitet u epicentru izračunat na temelju magnitude potresa iznosio je VI stupnjeva prema Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvici.

Europski mediteranski seizmološki centar bilježi u 5.45 sati i drugi, slabiji udar magnitude 3,1 prema Richteru, a u 5.51 sati treći udar magnitude 3,3.

potres

Kako javlja EMSC prvi udar epicentar je imao na dubini od 10 kilometara, a potres se osjetio 142 kilometra zapadno od Sarajeva, 60 kilometara sjeverno od Splita i 19 kilometara zapadno od Glamoča.

– Probudio me. Krevet mi je plesao, piše svjedok iz Kijeva.

– Najjači udar. Krevet mi se tresao, čuo sam zrcalo kako lupa po zidu. Zvučalo je kao grmljavina, piše jedan Kninjanin.

– Vrlo neugodno, svih je probudio iz sna. Nakon što je prvi bio jak, došlo je do dva vrlo mala potresa, jedva primjetna. Psi vani su preplašeni i laju, piše svjedok iz Drniša.

– Zatresao se masivni ormar kraj kreveta kojeg je nemoguće pomaknuti i probudilo me iz dubokog sna, napisao je jedan Šibenčanin.

potresi


Pratite nas i na društvenim mrežama: