Izgubili sve, ali poziciju ne puštaju

Ivo Dean i supruga vedre i oblače u tvrtkama koje uopće nisu njihove

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Tvtka Mobilia, poljskog poduzetnika Pawela Piotra Brye, odnosno Laguna projekt, na koju su prenesene dionice i koja je najveći pojedinačni dioničar svih nekad Rivijerinih hotela, do danas nije uspjela imenovati svoje nadzorne odbore i uprave u tvrtkama koje je preuzela od bivšeg vlasnika Ive Deana. Svi njihovi zahtjevi za sazivanjem skupština ostali su ‘mrtvo slovo na papiru’ jer Dean, uz potporu supruge Luiđe, pravnim manevrima vješto izbjegava sazivanje skupština i nove vlasnike drži u svojevrsnoj talačkoj krizi. U međuvremenu odluke o razrješenjima i imenovanjima donose se na takozvanim telefonskim sjednicama nadzornih odbora u kojima je, još uvijek, predsjednica Luiđa Dean, a član sin Marko.

Tako je u 2. ožujka razriješena Nataša Ban s mjesta direktorice hotela Jadran, Miran i Imperial te Autokampa Imperial, a na njeno mjesto imenovan Ivan Krejačić iz Zagreba. No, Deanovi su se i Krejačića, kao i Nataše Ban, koja je dugo provodila sve Deanove postupke odugovlačenja stečaja Rivijere, brzo riješili.

Prvo je Ivo Dean, 21. travnja, podnio ostavku na članstva u nadzornim odborima Autokampa Imperial i Hotela Imperial i Miran, gdje supruga Luiđa ostaje predsjednicom nadzornih odbora.

Sutradan su na telefonskim sjednicama nadzorni odbori Hotela Miran i Imperial te Autokampa Imperial, zastupanima po predsjednici Luiđi, razriješili s mjesta direktora Ivana Krejačića, a kao razlog je navedena njegova nemogućnost dolaska na posao zbog zabrane napuštanja mjesta boravka koju je 23. ožujka donio Nacionalni stožer civilne zaštite.

– Zatekli ste me s tim informacijama jer ja nemam nikakva saznanja o svojoj smjeni. Nitko me iz tvrtki nije kontaktirao. Na Trgovačkom sudu ja se još uvijek vodim kao direktor svih tvrtki i to je za mene jedino mjerodavno. Obrazloženje koje se navodi u tim odlukama sigurno ne može biti valjani razlog za moju smjenu. Ja sam, po uputama Nacionalnog stožera, rasporedio sve ljude u tvrtkama koji nisu neophodni u hotelima da rade od kuće, kao što sam i sam radio u Zagrebu uz obilaženje ministarstava i drugih institucija vezanih uz poslovanje tvrtki. Dnevno sam u kontaktu sa svim relevantnim ljudima u firmi, organiziram posao i nabavu zaštitnih sredstava, ali mi nitko nije javio da su me nadzorni odbori razriješili. Planiram, 11. svibnja, kada Nacionalni stožer omogući kretanje između županija doći u Šibenik i javiti se na svoj posao pa ću vidjeti što se događa – komentirao nam je u ponedjeljak smjenjeni direktor Krejačić.

Nadzorni odbori, također 22. travnja, opet telefonski, imenuju Ivu Deana za direktora Hotela Imperial i Autokampa Imperial na mandat od četiri godine. U odlukama kojima Dean postaje direktor tvrtki koje više nisu u njegovom vlasništvu, daje mu se i suglasnost da obavlja poslove savjetnika u hotelima Miran i Jadran. Ugovorom je dodana i odredba po kojoj Dean, u slučaju otkaza ugovora, osim ako ga sam otkaže, ima pravo na naknadu svih plaća do isteka četverogodišnjeg mandata.

Scenarij su supružnici Dean ponovili još jednom tjedan dana kasnije. Ivo Dean je, 29. travnja, na osobni zahtjev razriješen i članstva u Nadzornom odboru Hotela Miran. Istoga je dana na telefonskoj sjednici NO-a supruga Luiđa, na osobni zahtjev, razriješila dotadašnjeg direktora Davora Gaćinu. On je, kako saznajemo iz izvora unutar tvrtke, odlučio otići jer nije želio, po Deanovim nalozima, izdavati bjanko zadužnice.

Mjesto direktora Hotela Miran, još jedne tvrtke u većinskom vlasništvu Mobilije, odmah je popunio Ivo Dean. Imenovanje je opet išlo na četiri godine uz iste uvjete otkazivanja ugovora.

Sve su to Deanovi odradili bez sazivanja skupština društava, a u Mobiliji sumnjaju da su i lažirali održavanje skupštine na koju većinski vlasnik Mobilija nikada nije pozvan, jer su imenovali i novog člana Nadzornog odbora što je u isključivoj nadležnosti Skupštine.

U Mobiliji očekuju od Trgovačkog suda u Zadru, na kojem se vodi stečajni postupak Rivijere, da ‘prisili’ Deanove na sazivanje legalnih skupština, a očekuju i širu istragu njihovih postupaka u svjetlu već postojećih optužnica DORH-a za malverzacije dionicama Rivijere.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.