Akcija USKOK-a

Inspektor iz Šibenika uhićen u Zadru. Sumnjiči ga se za primanje mita i dojave dužniku

Ilustracija/MUP
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Jutros je, kako doznaje Zadarski.hr, uhićeno deset osoba, od čega su troje zadarski porezni inspektori, a ostalih sedam uhićenih su vlasnici tvrtki i obrta s tog područja. Nakon uhićenja provedene su i pretrage njihovih poslovnih prostora, kuća, stanova, automobila te kancelarija u kojima su radili zadarski poreznici.

Uhićeni su porezni inspektori za koje se sumnja da su uzimali mito i to Robert Slavica (51) iz Šibenika, Žarko Gospić (64) iz Zadra te Zlatko Filipović (58) iz Zadra.

Osim njih, djelatnici zadarske policije uhitili su i one za koje se sumnja da su mito davali, a to su Marin Dokoza (52), vlasnika tvrtke Marino keramika d.o.o., Branko Bungur (48) iz Zadra, vlasnik i odgovorna osoba firme Slad d.o.o., Davor Lulić (43), vlasnik firme Lulić d.o.o., Ivan Lulić (71) kao odgovorna osoba firme Mehanizacija d.d., potom Nino Šimunić (51) iz Zadra, Zef Mučaj (65) iz Nina, vlasnik pekare te Mito Mičić (53), vlasnik zadarskog lokala Šime.

USKOK sumnja da je Slavica primao mito i zlouporabio svoj položaj i ovlasti te poticao drugu dvojicu svojih kolega na isto. Tako, primjerice, nije poduzeo nikakve radnje da ovrši firmu Branka Bungura, odnosno njene račune i nekretnine i tako je došlo do toga da država nije mogla naplatiti preko dva milijuna kuna dugovanja za porez. Isto tako, Slavica je navodno Bunguru dojavljivao kad će biti zapljene sredstava po računima firmi preko kojih je ovaj radio, a kako bi Bungur mogao novce prebaciti na račune drugih osoba.

Za ovu je uslugu Bungur poreznom inspektoru Slavici, sumnja USKOK, isporučivao naručene količine alkohola kojeg su njegove firme proizvodile, a radi se o Vinariji Biograd i Zadarskoj pivovari. Isto tako, tako barem smatraju istražitelji, Bungur je pomogao da se Slavičin brat zaposli u šibenskoj komunalnoj firmi.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.