Ohladio se studeni

I danas kišno, a do večeri jaka bura i pad temperature

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Na Jadranu se nastavlja nestabilno vrijeme, kiša te pljuskovi s grmljavinom, a na kopnu mjestimice susnježica i snijeg, uz stvaranje tanjeg snježnog pokrivača, uglavnom u gorju. Snijega nošenog vjetrom može biti i ponegdje duž obale, osobito sjevernog Jadrana.

Jutro je na šibenskom području pretežno vedro sa slabim sjeveroistočnim vjetrom. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je u Rogoznici 10 °C, u Šibeniku, Jezerima i na Žirju 8, u Murteru i Brodarici 7, u Pirovcu i Žaboriću 6, u Vodicama i Primoštenu 5, u Skradinu 4, u Zatonu, Dubravi i na Miljevcima 3, u Kninu i Bilcama 2, a u Drnišu i Oklaju 1 °C.

Popodne se očekuje postupno smirivanje uz djelomično kidanje naoblake, a do kraja dana kiše još može biti samo u Dalmaciji. Na sjevernom Jadranu zapuhat će umjerena do jaka bura, pod Velebitom s olujnim udarima, a do kraja dana proširit će se duž većeg dijela obale. Još ujutro u Dalmaciji mjestimice jak jugozapadni i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 12 °C, na jugu i malo viša.

Utorak će na Jadranu biti hladniji i uglavnom suh. Sjeverni i sjeverozapadni vjetar slabjet će i okretati na zapadni i jugozapadni najavljujući novu promjenu čija će glavnina stići u četvrtak. S južinom će od srijede temperatura biti viša.

Izvori: Šibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: