Broj nezaposlenih 10 posto manji nego lani

Hoteli se ekipirali za sezonu, a najviše radnika u našoj županiji traže ugostitelji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Poslodavci su u travnju u Šibensko-kninskoj županiji tražili tri i pol puta više radnika, nego lani u isto vrijeme. Po podacima Područne službe Zavoda za zapošljavanje u Šibeniku tijekom travnja objavljeni su oglasi za 618 slobodnih radnih mjesta, 60-ak manje nego u ožujku. Riječ je o znatnom skoku nakon pandemijskog travnja prošle godine kada je objavljeno samo 170 oglasa za slobodna radna mjesta, ali je i to 70-ak manje od travnja 2019. godine u kojoj je odrađivana normalna predsezona.

Broj nezaposlenih u našoj županiji na kraju ovogodišnjeg travnja iznosio je 5004 i 10 posto je manji od onog u istom mjesecu prošle godine. U odnosu na ožujak nezaposlenih je u travnju bilo 178 manje.

U Područnoj službi HZZ-a u Šibeniku trenutno su 272 aktualna oglasa za slobodna radna mjesta. Poslodavci najviše traže radnike za uslužna i ugostiteljska zanimanja za koja je objavljeno više od sto oglasa. Za trgovačka i srodna zanimanja objavljeno je 28, a za jednostavna prodajna i uslužna zanimanja 27 oglasa.

Većina hotelskih kuća već je pronašla radnike za sezonu, a trenutno uz ‘Primošten hotele’, najviše radnike traže ugostiteljski obrti. Najtraženiji su konobari, prodavači, kuhari i pomoćni kuhari.

Aktualnu ponudu radnih mjesta možete provjeriti na ovom LINKU.


Pratite nas i na društvenim mrežama: