Horvatinčić opet traži odgodu odlaska u zatvor. Kaže da su mu atrofirali mišićiFoto: arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Tomislav Horvatinčić jučer je zatražio sedmomjesečnu odgodu odlaska u zatvor.

‘Dana 15. ožujka 2021. zaprimljena je dopuna molbe osuđenika, kojoj je dopuni priložena i liječnička dokumentacija osuđenika, uključujući otpusno pismo Bečke klinike’, stoji u odgovoru koji je stigao na Indexov upit sa zagrebačkog Županijskog suda.

‘U dopuni osuđenik moli odgodu izvršavanja kazne zatvora od sedam mjeseci jer mu je, po obavljenoj operaciji zbog izražene atrofije mišića, preporučeno obavljanje fizikalne terapije i rehabilitacije u trajanju od šest mjeseci.

Također, jer se na kontrolne preglede Klinici u Beču mora javiti u lipnju i rujnu 2021.’, doznaju sa Županijskog suda u Zagrebu.

Horvatinčićeva je molba danas proslijeđena Zatvorskoj bolnici u Zagrebu čiji bi liječnici trebali utvrditi “proizlazi li iz liječničke dokumentacije osuđenika da se kod njega radi o znatnom pogoršanju postojeće kronične bolesti za čije liječenje nema uvjeta u zatvorskom sustavu”, pojasnili su nam na Županijskom sudu.

Horvatinčić je osuđen na četiri godine i deset mjeseci zatvora zbog izazivanja pomorske nesreće u kojoj su u kolovozu 2011. godine kod otočića Lukovnjaka poginuli supružnici Francesco i Marinela Patella Salpietro. Dva puta su presude u ovom predmetu padale na višim instancama, da bi u prosincu 2019. godine zadarski Županijski sud kaznu dosuđenu Horvatinčiću proglasio pravomoćnom.

 


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.