Hoće li hotel Krka konačno u ruke vlasnika? I Visoki trgovački sud potvrdio da je Deanova tvrtka tamo nelegalno

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Visoki Trgovački sud odbio je žalbu Hotela Jadran na rješenje Trgovačkog suda u Zadru o deložaciji iz hotela Krka. Podsjetimo, hotel Krka vlasništvo je tvrtke Mobilia, no tvrtka Hotel Jadran Šibenik koja je u vlasništvu Ive Deana, a koja u derutnoj Krki koristi poslovne prostore, ne želi iseliti ni kupcu predati nekretnine.

Mobilia je još u svibnju od suda tražila da provede ovrhu radi iseljenja što je bilo zakazano za kraj srpnja, no odvjetničko društvo kojeg je angažirala tvrtka Ive Deana, zatražila je odgodu ovrhe. U obrazloženju su tada naveli da poduzeće ‘obavlja gospodarsku djelatnost čija se glavnina odnosi upravo na iznajmljivanje soba turistima tijekom ljeta’, te da je ‘u tom prostoru već puno prije same ljetne sezone ostvaren velik broj rezervacija gostiju koji će u predmetnom hotelu boraviti upravo u vremenskom razdoblju kada je zakazana provedba ovrhe, pa bi tvrtka trpila teško nadoknadivu štetu’.

Visoki Trgovački sud u obrazloženju rješenja navodi da je ugovor o zakupu u bivšem hotelu Krka raskinut još u listopadu 2015. godine, no tvrtka Hotel Jadran Šibenik nije htjela predati u posjed derutnu Krku.

Mobilia je dva puta u svibnju izvijestila Sud da ne može doći u posjed kupljene nekretnine. Sada je Visoki Trgovački sud potvrdio da su ovrha i predaja nekretnine bili određeni sukladno zakonu te da je Deanova tvrtka Krku nastavila koristiti bez valjanog pravnog temelja.

Očekuje se da će Općinski sud u Šibeniku sada moći provesti ovrhu i isprazniti hotel Krku kojeg vlasnici namjeravaju početi uređivati.

Osim hotela Krka, Mobilia je od nekadašnje Rivijere Ive Deana preuzela i dug hotela i autokamp Miran u Pirovcu prema Jadranskoj banci, kao i restorana Dubravka na Šubićevcu koji prošli tjedan nije prodan na elektroničkoj javnoj dražbi jer je nadležni Sektor informatike utvrdio da je zbog tehničkih poteškoća sustav bio nedostupan za dio ponuđača. Zato su FINA-i Trgovačkom sudu naložili da ponovno provede elektroničku javnu dražbu u trećem krugu i s istim uplatiteljima jamčevina koji su sudjelovali te pod istim uvjetima prodaje.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.