U 2020. godini

Gradskoj knjižnici Vodice i Županijskom sudu u Šibeniku Zahvalnica za uspješnu suradnju u izvršavanju probacijskih poslova

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U prostorijama Probacijskog ureda Zadar u četvrtak su dodijeljene Zahvalnice Gradskoj knjižnici Vodice i Županijskom sudu u Šibeniku za uspješnu suradnju u izvršavanju probacijskih poslova u 2020. godini.

U ime nagrađenih ustanova Zahvalnice su primile ravnateljica vodičke knjižnice Sanja Radin-Mačukat i Nives Nikolac, predsjednica Županijskog suda u Šibeniku.

Zahvalnice im je uručila voditeljica Probacijskog ureda Zadar Josipa Jermen, a putem videolinka nazočnima se obratila Jana Špero, ravnateljica Uprave za zatvorski sustav i probaciju Ministarstva pravosuđa i uprave, piše portal Infovodice

Probacijska služba je profesionalna i specijalizirana služba u sklopu kaznenopravnog sustava koja nadzire počinitelje kaznenih djela te im pruža podršku u zajednici smanjujući pritom troškove te rizik ponovnog počinjenja kaznenih djela. U jednom od ciljeva Europskih probacijskih pravila poseban je naglasak na što veću i kvalitetniju resocijalizaciju počinitelja u društvu pri tome naglašavajući i druge instrumente osim kažnjavanja.

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: