Samoodrživi projekt Razvojne agencije ŠKŽ

FOTO Zavirite u novi ABC centar: Mjesto u kojem će šibenski kreativci stvarati za vas

FOTO: Ilustracija/ Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibensko-kninska županija, ali cijelo priobalje Hrvatske, za koji dan će dobiti suvremeno opremljen radni prostor za savjetovanje, edukaciju i umrežavanje s malim i srednjim poduzetnicima. Adriatic Business Centre ili ABC, vrijedan skoro 20 milijuna kuna, rekonstruirala je i opremila Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije u Ražinama, novcem iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

– Svi radovi su završeni i prostori su potpuno opremljeni za naše buduće stanare i korisnike. Za razliku od nekih sličnih projekata u Hrvatskoj ABC će biti financijski i ekonomski samoodrživ zahvaljujući inovativnom konceptu koji smo osmislili za taj prostor. Naše buduće stanare ćemo angažirati da pružaju usluge svim drugim zainteresiranim korisnicima. U taj prostor preselit će i Agencija te nastaviti s razvojem svojih projekata, a ugovorom s budućim stanarima osigurat ćemo pružanje usluga gradovima, općinama i drugim poduzetnicima – kaže Mira Lepur, ravnateljica Javne ustanove Razvojna agencija Šibensko-kninske županije.

Tako će, rekonstrukcijom i opremanjem stare poslovne zgrade u kompleksu bivše tvornice TLM u Šibeniku, malim i srednjim poduzećima na području županije biti omogućeno korištenje usluga poslovne infrastrukture i suvremene informatičko-komunikacijske i audio-video opreme te usluga savjetovanja i edukacije u svim fazama poslovanja.

ABC centar korisnicima nudi 26 potpuno opremljenih ureda s 38 radnih mjesta, kutak za djecu, dvije potpuno opremljene dvorane za sastanke kapaciteta 16 osoba i 30 osoba, multifunkcionalnu dvoranu pogodnu za održavanje seminara, konferencija, B2B sastanaka i drugih događaja kapaciteta 105 osoba s mogućnosti pregrađivanja za dobivanje dvije sale, prostor za grupni rad s osam radnih mjesta, kreativni kutak, četiri ureda/studija opremljena za dizajn, marketing, audiovizualnu i video-post produkciju s 11 radnih mjesta. ABC centar namijenjen je prvenstveno svim kreativnim poduzetnicima iz različitih područja djelovanja s naglaskom na poduzeća u sektoru dizajna, marketinga i audiovizualne produkcije.

– Sve sadržaje i usluge stanari i korisnici usluga moći će koristiti po simboličnim cijenama. U ovom trenutku, i prije otvaranja, već imamo jako puno zainteresiranih. Čak ih je daleko više od naših kapaciteta što je, s jedne strane, dobro jer pokazuje da u Šibeniku ima puno ljudi koji se bave kreativnim industrijama. Za odabir budućih stanara obavezni smo i planiramo nakon otvorenja provesti javni natječaj za pružatelje poslovnih usluga i usluga iz kreativnih industrija – kaže Lepur.

Korisnicima će na raspolaganju biti i prateći prostori, odnosno tri čajne kuhinje, opremljen kutak za osobe s poteškoćama u vidu, tri arhivska prostora, info pult, garderoba, četiri spremišta, lounge prostori, po tri kopirne i server sobe, 12 sanitarnih čvorova od čega su četiri u potpunosti prilagođena osobama s invaliditetom, lift i vanjski natkriveni radni prostor.

– U ovom prostoru nudimo priliku našim malim poduzetnicima da dobiju uslugu za koju su do sada morali i putovati, ali i izdvajati puno više novca. Putem djelovanja Razvojne agencije i ostalih poduzetnika, korisnici će moći dobiti relevantne poslovne informacije i stručno savjetovanje o realizaciji svojih poslovnih projekata te marketingu s naglaskom na izradu audiovizualnog sadržaja i oglašavanje u medijima.  Naši budući stanari će, zajedno s nama iz Razvojne agencije, raditi na novim razvojnim projektima, a time i na razvoju županije. Uspostavili smo i komunikacija s Umjetničkom akademijom u Splitu te ćemo s Odsjekom za audiovizualne komunikacije i film usko surađivati na razvoju i obrazovanju mladih na području audiovizualne industrije i filma.

U svim ovim aktivnostima nećemo nikome biti na teret, već planiramo biti u potpunosti samoodrživi – naglašava Mira Lepur te vrlo skoro najavljuje službeno otvaranje ABC centra i Dane otvorenih vrata u kojima će svi zainteresirani moći obići nove prostore i saznati kakve će sve usluge uskoro imati ‘na kućnom pragu’.


Pratite nas i na društvenim mrežama: