FOTO Rotary klub Šibenik opremio knjižnice u Skradinu i Drnišu sa 60 Mikrobit uređaja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Rotary klub Šibenik tradicionalno organizira humanitarnu akciju ‘Za šibensku izvrsnost’ kojom pomaže  nadarene sugrađane, a ove godine akciju su proširili izvan okvira grada pa su Gradskim knjižnicama Skradin i Drniš donirali ukupno 60 Mikrobit uređaja, čime su završili akciju opremanja svih knjižnica u županiji.

Mikrobit je početna platforma namijenjena mladima za razvoj vještina programiranja.  U  najrazvijenim Evropskim zemljama Mikrobit je sastavni dio osnovnoškolskog obrazovanja dok je kod nas zahvaljujući IRIM-u i Rotaryju dostupan djeci u svim knjižnicama i školama.

U ime Rotary kluba Šibenik donaciju su uručili predsjednik Marin Roman, tajnik Kluba Davor Slamić , Neven Vrančić i Velibor Krasić.

– Cilj akcije je omogućiti djeci jednake mogućnosti razvoja u svim dijelovima našeg zavičaja. Posebno želim zahvaliti našem prijatelju Nenadu Bakiću iz Rotary kluba Zagreb i prijateljici šibenskoj bečanki iz rotrary e-kluba Dariji Schedlmayer na ideji i pomoći u realizaciji ove akcije. Nakon ove donacije slijede Mikrobit radionice za voditelje i učenike kako bi zainteresirali što veći broj djece za programiranje – poručio je Marin Roman.

rotary roman

Rotary klub Šibenik dosad je stipendirao ili na druge načine pomagao mnoge sugrađane, među kojima su bili i Maksim Mrvica, Sara Lovrić, Jakov Bilić i drugi. Klub broji 28 članova i dogodine slavi 20 godina humanitarnog rada u Šibeniku i 90 godina u Hrvatskoj.

IMG_1879 IMG_1880 IMG_1884 IMG_1887 IMG_1890 IMG_1891 IMG_1894 IMG_1899


Pratite nas i na društvenim mrežama: