Vojska dopremila 30 kreveta

Dvoranu na Baldekinu pripremaju za prve pacijente: ‘Šibenska i kninska bolnica su ‘na knap’, ali još imaju rezerve’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Sportska dvorana Baldekin priprema se za prijem covid pacijenata, a Zapovjedništvo za potporu Hrvatske vojske za opremanje dvorane ustupilo je županijskom Stožeru na korištenje 30 kreveta s madracima koji, kako nam je kazao načelnik Nikola Blažević, još uvijek nisu u dvorani.

– Pripadnici Hrvatske vojske danas su pružili potporu Stožeru civilne zaštite i za opremanje tercijarnog centra u sportskoj dvorani Baldekin ustupljeno je 30 kreveta. Oni još uvijek nisu u dvorani, ali čim bude potrebe selimo ih tamo, zajedno s medicinskom opremom. Iako su prema posljednjim informacijama šibenska i kninska bolnica na knap, još uvijek imaju rezerve. Pratimo situaciju i kad broj oboljelih kojima je potrebna hospitalizacija premaši kapacitete bolnica, dvoranu ćemo aktivirati- kazao nam je Blažević.

Dvorana Baldekin logičan je izbor, objašnjava Blažević, jer je blizu bolnice, vozilo hitne pomoći može doći do samog ulaza, dovoljno je velika i imat će sve što i drugi tercijarni centri kako bi pacijenti bili zbrinuti na odgovarajući način.

Podsjetimo, u županiji je 1065 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije.U šibenskoj bolnici trenutno se liječi 51 osoba, od kojih je pet osoba na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječe 24 osobe. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 3096 osoba.

 

 


Pratite nas i na društvenim mrežama: