Dvije godine HKS-a u županiji: Konzervativci će graditi na temeljima tradicije

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Šibenski konzervativci u Vrpolju su proslavili svoju drugu godinu postojanja. Upravo je Vrpolje bilo mjesto u kojem je osnovan prvi ogranak konzervativaca naše županije.

Gospi od okova u Vrpolju donijeli su cvijeće čime je izaslanstvo konzervativca poslalo simboličnu poruku, kako sami kažu, da nitko, ali baš nitko ne smije biti okovan u našoj prelijepoj zemlji Hrvatskoj. Okupljenima se obratio, dogradonačelnik Šibenika Nikica Penđer, ujedno predsjednik gradskog ogranka šibenskih konzervativaca.

– Svaka tradicija ima svoj početak negdje u povijesti, a hrvatska je tradicija na obali Jadrana započela upravo u prvom hrvatskom dalmatinskom gradu Šibeniku. Šibenik je najbolji primjer kako su hrvati od prvih dana na ovim našim hrvatskim prostorima bili kadri izgraditi nešto lijepo i respektabilno što će preživjeti buduća turbulentna stoljeća. Od vas se dragi moji konzervativci očekuje, da gradite jer je bit konzervatizma upravo izgradnja na starim tradicionalnim temeljima. Pri tom morate imati na umu da bez pozitivnog pristupa novim izazovima i težnje za napretkom može biti tradicionalizam, ali nema konzervatizma. Konzervatizam ne živi u prošlosti, ali ju čuva jer je ona nešto jako vrijedno, kazao je Penđer.

konzervativi3

Pojasnio je Penđer i koja je to vrijednost nečeg što se već dogodilo.

– Vrlo velika, jer smo zbog toga danas ono što jesmo, naša je prošlost dio našeg identiteta. U njoj smo pobjeđivali i gubili, donosili dobre odluke, ali i katastrofalno griješili. Te pobjede i dobre odluke trebaju biti pokretač, motiv svakoj budućoj generaciji Hrvata da dokažu kako mogu bolje od svojih prethodnika. Na greškama moramo učiti kako ih nikada više ne bismo ponovili, rekao je Penđer.

Uz prisjećanje kako je u prošlosti Šibenik uistinu bio kraljevski grad, važna luka, grad industrijske proizvodnje, Penđer je pozva konzervativce da ga ponovo učine ponosnim kraljevskim gradom i izbore se da naša luka ponovo bude važna luka, a naši građani ponosni građani ovoga grada.

– To znači da nova generacija Šibenčana ima priliku pokazati koliko može i zna vraćajući gradu stari sjaj. Kud ćete većeg motiva od tog. Naš zadak, dragi šibenski konzervativci, je da ovaj grad iskoristi sve svoje potencijale, okrene se novim tehnologijama i otvori svjetskim trendovima u sferi maloga i srednjeg poduzetništva koji je temelj hrvatskog gospodarskog oporavka, a to možemo samo ako transparentno budemo upravljali ovim gradom, ne umjesto građana, nego zajedno s njima, zaključio je Nikica Penđer.

konzervativci1


Pratite nas i na društvenim mrežama: