Država rasprodaje imovinu, a četiri nekretnine nude se i u Šibensko-kninskoj županiji

Ilustracija/arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Među 44 nekretnine koje država prodaje diljem Hrvatske su i četiri u Šibensko-kninskoj županiji od kojih je najskuplji pašnjak od 8,5 tisuća kvadrata u Mandalini. Početna cijena za tu nekretninu u vlasništvu države je čak 2,3 milijuna kuna s tim da kupac mora platiti oko 116 tisuća kuna jamčevine.

Za ruševnu kuću veličine 308 kvadrata i nekoliko oranica na otoku Zlarinu država traži minimalno 1,150 milijuna kuna. U natječaju piše i da su, prema urbanističkom planu uređenja Zlarina, čestice zemljišta obuhvaćene granicama građevinskog područja u zoni mješovite namjene, pretežito stambene. Usto, nekretnine se nalaze unutar zaštićene povijesne cjeline naselja pa je prilikom projektiranja potrebno zatražiti posebne uvjete Konzervatorskog odjela u Šibeniku, kao i ishoditi potvrdu glavnog projekta tog Ureda prije podnošenja zahtjeva za građevinsku dozvolu.

Za kuću površine 119 kvadrata u Murteru početna cijena je 158 tisuća kuna. Za pašnjak u Kljacima od 321 kvadrat država je odredila početnu cijenu od 11,6 tisuća kuna.

Rok za podnošenje ponuda je 1. rujna, a nekretnine se prodaju u zatečenom stanju po principu ‘viđeno-kupljeno’.

Prema uvjetima natječaja, Ministarstvo državne imovine sve do potpisivanja kupoprodajnog ugovora zadržava pravo vratiti jamčevinu i odbiti ponudu, ili poništiti postupak za javno prikupljanje ponuda i pri tome ne snosi materijalnu ili drugu odgovornost prema ponuditeljima, niti ima obvezu obavijestiti ih o razlozima za takav postupak.

Inače, najskuplja nekretnina je bivše odmaralište u Kostreni, čija je početna cijena skoro 23 milijuna kuna, a ukupno se prodaje 14.123 kvadrata.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.