Dobre vijesti iz šibenske bolnice: Uveli su pretrage i liječenja zbog kojih pacijenti više neće morati u Zagreb

Pratite nas i na društvenim mrežama:

U šibenskoj bolnici ovih su dana krenuli s nekoliko prilično značajnih terapijskih postupaka zbog kojih pacijenti više neće morati ići u zagrebačke ili splitske klinike, doznajemo od ravnateljice dr. Sanje Jakelić.

Velik je pomak napravljen na području kardiologije dolaskom mladog liječnika, specijalista dr. Kristijana Šipuša, koji je uveo dva nova postupka.

– Prvi je transezofagijski ultrazvuk za koji su naši pacijenti dosad morali biti upućivani u kliničke ustanove. Započeli smo, također, s ugradnjom trajnog pacemakera, što smo čekali puna dva desetljeća – rekla nam je dr. Jakelić.

Nadalje, započeto je liječenje dermatoloških pacijenata s težim oblicima psorijaze i drugih dermatoloških stanja uz pomoć fototerapije.

– Oprema je bila kupljena prije više od godinu dana, a sada smo nakon edukacije djelatnika, započeli i to liječenje – naglasila je ravnateljica bolnice.

U bolnici su već krenuli s pretragama dječje gastroskopije, a u Dalmaciji tu pretragu jedino rade Šibenik i Split. Riječ je o gastroskopu koji je bolnica dobila iz donacije INA-e i Doguš grupe.

U novoj godini će dr. Anka Aleksić, voditeljica Odjela neurologije, započeti novu metodu liječenja. Riječ je o ‘neurofeedbacku’ za koji se nedavno educirala. Podsjetimo, odjel dr. Aleksić proglašen je prošli tjedan za nabolji odjel u Hrvatskoj po pitanju liječenja moždanog udara.

Upravo počinje i adaptacija prostora za magnetnu rezonanciju, kao i gradnja dnevne bolnice za oftalmologiju i dermatologiju. Za projekt težak 46 milijuna kuna šibenska bolnica je iz EU fondova povukla gotovo cijeli iznos.

– To je nekakav okvirni plan za budućnost. Imamo nove ljude, novu opremu i počinjemo se širiti. Dolaskom novih ljudi dolaze nova znanja – poručila je dr. Jakelić te istaknula kako je kvaliteta liječenja u šibenskoj bolnici jednaka kao i u klinikama u Zagrebu.


Pratite nas i na društvenim mrežama: