Na covid

Do petka će se znati način testiranja u obrazovnom sustavu: Na stolu su tri opcijeFoto: ilustracija
FOTO: Nino Milin
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs rekao je u utorak da Ministarstvo znanosti i obrazovanja trenutačno dogovara mehanizam i način testiranja na covid u obrazovnom sustavu. Razmatraju se tri opcije, a točan način provođenja testiranja znat će se do petka.

“Uvest će se varijanta testiranja za sve koji se trebaju testirati. Dakle, oni koji imaju covid potvrde, pokazat će potvrde i neće se trebati testirati”, rekao je ministar.

Trenutačno se dogovara mehanizam i način testiranja, a na stolu su tri opcije, rekao je Fuchs, testiranje u ovlaštenim institucijama, odnosno laboratorijima, testiranje u školama te mogućnost samotestiranja, piše RTL

Znat ćemo do petka, nakon što uzmemo u obzir sve argumente za i protiv u smislu mogućeg i najučinkovitijeg. To ćemo definirati i napisati u odluci, kao što je to donesena i odluka za postupanje i testiranje u zdravstvenim ustanovama”, rekao je Fuchs novinarima uoči sjednice Nacionalnoga vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije.

Napomenuo je da je riječ o ukupnom broju od 120.000 ljudi, kada se uzmu u obzir dječji vrtići, osnovne i srednje škole te sustav visokoga obrazovanja, a u samom sustavu osnovnog i srednjeg obrazovanja ima nešto manje od 60.000 zaposlenih.

“Ako ih je 45 posto necijepljenih, a ne znam točno koliko je preboljelih, onda razgovaramo o testiranju tridesetak tisuća ljudi. To nije baš tako malo”, napomenuo je. U obzir se mora uzeti, dodao je, da testiranje treba raditi svaka dva dana, ali i to da se ono treba obaviti prije nego što učitelj uđe u razred i počne izvoditi nastavu.

Više pročitajte ovdje.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.