Do kraja rujna suho s dosta sunca, a listopad donosi promjenu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Druga polovina tjedna donosi nam još stabilnije vrijeme pa će u većem dijelu zemlje biti suho i uz dosta sunčanih sati, osobito na moru. U unutrašnjosti treba računati na svježije noći te mjestimičnu jutarnju maglu.

Jutro je na šibenskom području vedro s umjerenom do jakom buom. Temperatura zraka u 6.00 sati iznosila je u Pirovcu 18°C, u Šibeniku, Skradinu i Rogoznici 17, u Vodicama 16, u Kninu 15, a u Drnišu 12°C.

Danas će na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije biti većinom sunčano uz povremeno umjerenu naoblaku. Još prijepodne puhat će umjerena, ponegdje i jaka bura, a poslijepodne mjestimice umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Danju ugodno toplo uz najvišu temperaturu od 23 do 26 °C. Temperatura mora oko 21 ili 22°C.

I do nedjelje na Jadranu pretežno sunčano, a povremene umjerene naoblake bit će ponajprije na krajnjem jugu, posebice sutra, kada je najvjerojatnija mjestimična kratkotrajna kiša ili poneki pljusak. Umjerene bure bit će uglavnom noću i ujutro, češće na sjeveru, a s jugom će, početkom sljedećeg tjedna, stizati oblaci i kiša. Temperatura zraka neće se znatnije mijenjati.

Početak listopada, odnosno prvi dio sljedećeg tjedna, prema svemu sudeći donosi novu ozbiljniju promjenu s kojom će ponovno biti dosta kiše. ali i novog pada temperatura te pojačanog vjetra. Izgleda da je ‘bablje ljeto’, koje se inače povezuje sa sredinom listopada, ove godine malo uranilo i trajat će vrlo kratko.

Izvori: CrometeoŠibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: