Djelo, Knauf i Capax su najuspješnije tvrtke u Šibensko-kninskoj županiji

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Djelo iz Unešića najuspješnija je velika tvrtka u Šibensko-kninskoj županiji u prošloj godini, kninski Knauf najbolji je među srednjim tvrtkama, a šibenski Capax najbolja je mala tvrtka po izboru HGK Županijske komore Šibenik. Plakete ‘Zlatna kuna’ dodijeljene su im na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća komore u Solarisu.

– Šibenik je grad koji se evidentno, rapidno mijenja, a u prošlosti je često puta bio nepravedno zapostavljen i kao turistička destinacija, što u svakom pogledu više nije slučaj. U zadnjih pet godina više od 160 milijuna kuna se slilo u grad Šibenik. Ono što mi u HGK želimo jest da se razvoj turističkog sektora preslika na cijelo gospodarstvo, da potencijal grada, uz turiste, prepoznaju i još više i investitori. Da grad i županija idu pravom smjeru jasno pokazuju i brojke jer je u 2017. godini rastao i broj poduzetnika kao i broj zaposlenih, a ostvareno je 6,3 milijarde kuna prihoda što je 16 posto više u odnosu na 2016. godinu, ukupan izvoz županije je povećan za 36 posto, a prosječna plaća je rasla za gotovo 10 posto, kazao je Ivan Barbarić, potpredsjednik HGK za međunarodne poslove i EU.

kuna9

Naglasivši kako Šibenik više nema industrijskih giganata, Barbarić je ustvrdio kako je ostala gospodarska tradicija koju moramo živjeti kroz malo drugačiji model i naglasak moramo stavljati na razvoj malog i srednjeg poduzetništva.

– Najbolji primjer je Industrijska zona Podi u koju dolazi sve više novih tvrtki koje prepoznaju potencijal i dobru prometnu povezanost Šibenika. Pohvalio bih i inicijativu za izgradnju Centra za nove tehnologije i poduzetništvo ‘Trokut’, a tu je i projekt aktivacije prostora nekadašnjeg TEF-a, koji bi u budućnosti trebao postati nositelj gospodarskog razvoja grada, zaključio je Barbarić izrazivši nadu kako će u sljedećim godinama konkurencija za ‘Zlatne plakete’ biti sve brojnija.

Okupljene je pozdravio i zamjenik šibensko-kninskog župana Nikola Blažević, kazavši kako mu je drago što nagrade idu onima koji su to zaslužili i ranije što je dokaz da uspješno planiraju i imaju odgovorno poslovanje kojima postižu očekivane poslovne rezultate.

– Kad je potpora u pitanju onda je tu, uz komoru, i Šibensko-kninska županija kroz Razvojnu agenciju koju smo osnovali za poduzetnike i sa niz mjera koje županija poduzima da bi pomagala poduzetnicima, rekao je Blažević.

kuna6

Predsjednik Županijske komore Šibenik, Ivan Soža, podsjetio je na 22 kriterija kroz koja se sagledavaju svi aspekti poslovanja tvrtki na temelju kojih se dobiju laureati te proglasio najbolje u prošloj godini.

– U konkurenciji velikih tvrtki, sa zadovoljstvo moram kazati da su ove godine bile četiri tvrtke, a znamo da smo prije imali samo dvije velike tvrtke, naglasio je Soža, misleći uz Djelo i Solaris na Impol-TLM, i ZagrebMontažu.

Djelo je jedini domaći trgovački lanac s najvećim brojem trgovina u Šibensko – kninskoj županiji. Tvrtka je osnovana 1990. godine, a od 2008. godine članica je Ultragros grupacije – udruženja hrvatskih trgovačkih kuća. Danas ima 64 trgovine i oko 400 zaposlenih, dok u sezoni ta brojka doseže i do 500 zaposlenika. Cjelokupna proizvodnja, od nabave do trgovine, odvija se u Šibensko-kninskoj županiji. Zlatna plaketa uručena je direktoru Tediju Slamiću.

kuna2

Knauf Knin dio je međunarodne grupacije Knauf, svjetskog lidera u proizvodnji sustava suhe gradnje, žbuka i izolacija. Zlatna plaketa uručena je prokuristu Knaufa Dejanu Vapskom.

kuna4

Tvrtka Capax iz Šibenika osnovana je 2008. godine i bavi se servisnim uslugama na pogonima jahti i mega jahti. Imaju 20 zaposlenih čija neto plaća iznosi preko sedam tisuća kuna. Capax i Servisni centar Trogir suvlasnici su tvrtke Adria Docks u Trogiru u kojoj radnici Capaxa trenutno obavljanju najviše brodopopravljačkih djelatnosti. Imaju urede u Albaniji i Crnoj Gori. Zlatna plaketa uručena je direktoru tvrtke Mariu Baljkasu.

kuna5 kuna7 kuna10


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.