U smjenama po četiri dana od 29. prosinca

Darko Dukić izravno iz Gline: ‘Vatrogasci iz naše županije pomažu od svitanja do sumraka’

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Među 214 vatrogasaca sa 72 vozila na području Sisačko-moslavačke županije od 29. prosinca su konstantno i vatrogasci iz svih četiriju javnih vatrogasnih postrojbi iz naše županije. Vatrogasci iz Šibenika, Knina, Drniša i Vodica angažirani su na uklanjanju posljedica potresa u Glini, gdje je i Drćavna intervencijska postrojba iz Šibenika, a u samom državnom Stožer u Glini je i Darko Dukić, županijski vatrogasni zapovjednik.

– Ovdje u Glini su svo vrijeme tri naša vozila i u smjeni 10 vatrogasaca. Od prvog dolaska na potresom pogođeno područje, 29. prosinca, naši vatrogasci su konstantno na ovom terenu. Svaka četiri dana radimo rotacije smjena, a smještaj im je osiguran u središtu Gline u sportskoj dvorani – kaže nam Dukić.

Na području Vatrogasne operativne zone Glina angažirana su ukupno 92 vatrogasca s 32 vozila s područja VZŽ Šibensko-kninske, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Karlovačke te Državna vatrogasna intervencijska postrojba Šibenik i Split kao i lokalne vatrogasne snage. Samo jučer u Glini je obavljeno oko 80 vatrogasnih intervencija, a na cijelom području pogođenom potresom čak 165.

– Naši vatrogasci rade na otklanjanju svih dijelova zgrada koji prijete urušavanjem i prekrivaju oštećene krovove ceradama. Radimo tako zvano brzo saniranje, odnosno sve što se može sanirati bez građevinskih radova. Još se uklanjaju napukli dimnjaci, dijelovi krovišta i fasada koji bi mogli pasti na ulice i sve što u ovom trenutku možemo donekle sanirati – priča Dukić.

Vatrogasci će i dalje ostati na potresom pogođenim područjima te nastaviti pomagati stanovništvu.

– Posao je težak i naporan. Radi se od svitanja do sumraka, a uvjeti su sve lošiji. Jutros je evo sunčano, ali je jako hladno i sve je zaleđeno što predstavlja dodatnu opasnost za rad na ionako statički nestabilnim kućama – dodaje Dukić.


Pratite nas i na društvenim mrežama: