Cijene nekretnina ne prestaju rasti: Tri kvadrata kuće u Šibeniku za jedan kvadrat u Dubrovniku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Prosječna cijena za kvadrat stana u Šibeniku kreće se oko 1.643 eura, dok je za kvadrat kuće cijena nešto niža i iznosi 1.461 euro po kvadratnome metru. Šibenik se tako smjestio na sedmo mjesto po cijenama stambenih jedinica u Hrvatskoj, a ljestvicu predvodi Dubrovnik po skupoći.

Odmah nakon Dubrovnika je Split gdje se cijena kvadrata stana kreće oko 2.796 eura, dok je cijena kvadrata kuće 3.164 eura.

Podaci su to istraživanja oglasnika Njuškalo, prema kojem cijene nekretnina u Hrvatskoj pokazuju porast od gotovo 7 posto na godišnjoj razini, dok je prema siječnju 2019. godine zabilježen rast cijena veći od 15 posto.

Na godišnjoj razini cijene stanova u Hrvatskoj su rasle za više od 8 posto, dok su cijene kuća rasle za gotovo 4 posto.

U Gradu Zagrebu je prosječna tražena cijena kvadrata stana u siječnju iznosila 2.102 eura, odnosno čak 21 euro više u odnosu na raniji mjesec, te čak 114 eura više u odnosu na siječanj prošle godine, što predstavlja rast na godišnjoj razini od gotovo 6 posto. Istovremeno, Split bilježi osjetniji rast; u siječnju je prosječna tražena cijena kvadrata stana tamo iznosila 2.976 eura, što je za 180 eura više nego isti mjesec prošle godine,  odnosno rast od 6,4 posto.

Najveće oscilacije prikazuje Zadar, koji je u 4. kvartalu 2018. godine bilježio najveći postotni rast, dok u prošlim mjesecima on bilježi najmanji rast. Usporavanje rasta cijena najprije je zahvatilo Pulu, dok najkasnije Zagreb i Osijek.


Pratite nas i na društvenim mrežama: