Cijeli tjedan policija će na cestama posebno nadzirati dvije skupine vozača. Provjerite koje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Velika policijska akcija od ponedjeljka do nedjelje, koja će se održati u sklopu aktivnosti organizacije Europske mreže prometne policije TISPOL, bit će usmjerena na nadzor teretnih vozila i autobusa.

– U nadzor prometa u ove dane će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaju i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa.  Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički,  ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjena prometnih prekršaja i a prometnih nesreća zbog nepropisne vožnje teretnih vozila i autobusa – priopćeno je iz Policijske uprave šibensko-kninske.

Iako naša županija u protekla četiri mjeseca bilježi manji broj prometnih nesreća koje su uzrokovali vozači teretnih vozila i autobusa u odnosu na isto razdoblje lani, planirana akcija provest će se zbog prevencije.

Iz policije stoga pozivaju sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise kroz ograničenja brzine, ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola i koriste sigurnosne pojaseve, te tako doprinesu sigurnosti svih sudionika u prometu.


Pratite nas i na društvenim mrežama: