Komentirao aktualnu situaciju

Capak o brojkama i mjerama: ‘Popuštanje koje smo uveli doprinosi povećanju broja oboljelih’Foto: Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak u središnjem Dnevniku HTV-a komentirao je situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj.

Danas imamo gotovo 1900 novozaraženih, a u tri županije, Primorsko-goranskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Gradu Zagrebu, više je od 1000 novih slučajeva. Jedini je način da spriječimo rast, kaže Capak, pridržavanje propisanih mjera.

– Moramo spomenuti klasične mjere, maske, držanje distance, higijenu… Ako se njih držimo i ako se držimo onoga što je propisao Nacionalni stožer, možemo smanjiti broj novooboljelih. Dakako, popuštanje koje smo uveli doprinosi povećanju broja oboljelih. Teško je reći radi li se o trećem valu ili repu drugog. Uostalom, to nije ni bitno. U svakom slučaju, imamo porast broja novooboljelih, koji je nešto sporiji, ali je ipak dramatičan. Ovaj tjedan 30 posto, prošli tjedan 40 posto. Radi se ipak o velikom rastu, potrebno je to suzbiti ako je to moguće – istaknuo je Capak.

Na pitanje što će biti s novim mjerama Capak je odgovorio:

– Kao što znate, naša strategija je da pažljivo pratimo situaciju. S obzirom na ovaj veliki porast, malo je vjerojatno da će se popuštati mjere, ali nastojat ćemo zadržati ovu razinu popuštanja koju imamo do sada, nadam se da će nam brojke pomoći u tome da ne idemo dalje – zaključio je Capak.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.