Jadranskom magistralom samo automobili

Bura zatvorila Dalmatinu za sve, a kroz Liku je obavezna zimska oprema

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje uz obilazak za osobna vozila državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina i državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, javlja Hrvatski autoklub.

Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice uz obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar, Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, državna cesta DC27 Gračac-Zaton Obrovački, Paški most.

Na autocesti A7 Draga-Šmrika promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Zimski su uvjeti te je zabranjen promet kamionima s prikolicom i tegljačima s poluprikolicom, a za ostale je obvezna zimska oprema na državnim cestama u Lici DC25 Korenica-Lički Osik, DC42 u mjestu Poljanak, DC218 Donji Lapac-Bjelopolje.

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Duž Jadranske magistrale i na cestama u gorju mogući su odroni. Podsjećamo vozače da pri smanjenim uvjetima vidljivosti na vozilima i tijekom dana moraju imati uključena dnevna ili kratka svjetla te da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.