Bura danas hvata zalet i od sutra možete ‘prošetati’ zimsku kolekciju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Za nama je posljednji u dugom nizu u većini Hrvatske iznimno toplih dana. U Dalmaciji ćemo imati još jedan topliji dok u ostatak zemlje već danas ulaze hladna strujanja, a Jadran čekaju vjetrovitiji dani, ponegdje i uz olujne udare bure. Na šibenskom području jutros je vedro s vrlo slabim sjeveroistočnim povjetarcem. Temperatura zraka u 6 sati iznosila je na Žirju 15°C, u Pirovcu, Jezerima i Rogoznici 14, u Murteru 13, u Šibeniku 10, u Vodicama i Primoštenu 9, u Skradinu i Kninu 8, u Bilicama 7, a u Drnišu 5°C.

Bura će već danas zapuhati u Dalmaciji, u početku većinom umjerena, tek prema kraju dana i jaka. Prevladavat će sunčano, te još relativno toplo, uz najvišu temperaturu zraka većinom između 19 i 22 °C.

Od sutra će na Jadranu osjet svježine pojačavati umjerena i jaka, na udare olujna bura zbog koje će biti i problema u prometu između sjevera i juga Hrvatske. Prevladavat će sunčano no bit će postupno sve svježije.

Koliko može biti teško predvidjeti vremenske prilike na dulji rok zorno pokazuju dva najznačajnija prognostička modela koji za 20. studenoga nude sasvim suprotnu sliku. Po jednome cijeli dan će puhati olujno jugo, a po drugome će puhati bura.

Izvori: CrometeoŠibenik MeteoDHMZHRT


Pratite nas i na društvenim mrežama: