33 posto pozitivnih

Broj novozaraženih u našoj županiji i dalje velik. Preminula jedna osoba

FOTO: Arhiva
Pratite nas i na društvenim mrežama:

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 150 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije. Preminula je ženska osoba starije životne dobi (1940. godište), koja se liječila u šibenskoj bolnici.

Među novozaraženima je 40 osoba s područja Šibenika, 26 osoba s područja Drniša, 20 osoba s područja Knina, 11 osoba s područja Tisnog, 10 osoba s područja Vodica, po sedam osoba s područja Biskupije i Kistanja, šest osoba s područja Murtera, po četiri osobe s područja Ružića i Bilica, po tri osobe s područja Primoštena i Tribunja, po dvije osobe s područja Promine, Rogoznice i Unešića te po jedna osoba s područja Skradina, Civljana i Ervenika.

U posljednja 24 sata uzorkovano je i testirano 445 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus, a trenutno je 528 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječe se 33 osobe, od kojih je pet osoba na respiratoru, tri osobe su na terapiji visokim protokom kisika, a dvije osobe su na neinvazivnoj ventilaciji. U kninskoj bolnici liječe se četiri osobe. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

– Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno su 1082 osobe. Od toga je 1049 bliskih kontakata oboljelih, a za 33 osobe je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama za ulazak u Republiku Hrvatsku, a koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19 – izvijestili su iz Županijskog stožera.


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.