Unutarstranačka presuda

Branku Peranu uvjetna kazna od Suda časti šibenskog HDZ-a

Branko Peran bit će isključen iz članstva Hrvatske demokratske zajednice, ako se u sljedeće četiri godine na bilo koji način ogriješi o odredbe Statuta HDZ, takva je uvjetna kazna, odnosno odluka koju je donio Sud časti šibenskog HDZ-a, a informaciju je potvrdio Dragan Zlatović, predsjednik Suda časti HDZ-a.

– Odluku ne mogu komentirati jer je postupak u tijeku – kratko je rekao Zlatović.

Podsjetimo, Sud časti šibenskog HDZ-a trebao je utvrditi je li Branko Peran, predsjednik Temeljnog ogranka HDZ-a Grebaštice prekršio Statut stranke kad je ovo ljeto potpisao priopćenje tamošnjeg ogranka u kojem su kritizirali rad HDZ-a jer nakon parlamentarnih izbora Šibenik, kao sjedište županije, nema nijednog zastupnika u Hrvatskom saboru. Nezadovoljni su što je predsjednik županijskog HDZ-a Nediljko Dujić po drugi put izabran u Hrvatski sabor, ali je mandat prepustio s obrazloženjem da je korisniji u Županiji. U Grebaštici, za čiji temeljni ogranak se predlaže raspuštanje, a nisu zadovoljni ni predsjednikom gradskom odbora Željkom Burićem za kojeg smatraju da nije smio dopustiti da Šibenik ostane bez zastupnika.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.