U redakcije poslan e-mail izvjesnog Ante Matića

Blažević ne želi odgovoriti je li ga Gradski odbor ponovno sinoć kandidirao za gradonačelnika Knina, Dujić poručio ‘sve će se znati do srijede’

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Nediljko Dujić, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a kaže da će stranka do srijede imati imena svih kandidata za načelnike i gradonačelnike općina i gradova u Šibensko-kninskoj županiji pa nije želio komentirati priopćenje koje je sinoć redakcijama došlo s e-maila izvjesnog Ante Matića.

Matić je, naime, napisao da je Gradski odbor HDZ-a Knina sinoć ponovno za svog kandidata za gradonačelnika izabrao Nikolu Blaževića, svog aktualnog predsjednika ali i dožupana koji je prije mjesec dana uslikan kako s prijateljima večera u zatvorenom kninskom hotelu Ivan. Zbog toga je, podsjetimo, odstupio s dužnosti načelnika županijskog Stožera civilne zaštite.

I sam Blažević kaže da ne zna za e-mail koji potpisuje Anto Matić, ali je potvrdio da je sjednica Gradskog odbora sinoć održana.

– Na sastanku smo razgovarali o unutarstrančkim stvarima o kojima ćemo medije, kad donesemo neke odluke, i službeno izvijestiti – kratko je kazao Blažević, a na ponovljeno pitanje jeli sinoć ponovo kandidiran za kninskog gradonačelnika Blažević nije želio odgovoriti, napominjući kako će javnost sve saznati na vrijeme.

Anto Matić tvrdi da je ‘na večerašnjem sastanku, usprkos tome što u stranci ima puno kvalitetnijih, kompetentnijih, poštenijih i nekompromitiranih kandidata, za stranačkog kandidata za gradonačelnika ponovo izabran Nikola Blažević, a za njegovu zamjenicu također kompromitirana nekadašnja direktorica kninskog Komunalnog poduzeća, Sanja Bebek. Na jednoipolsatnoj sjednici je vladala vrlo napeta atmosfera i pale su teške riječi, optuživanja, svađe i gotovo da je došlo do fizičkog obračuna između pojedinih aktera iz vrha lokalnog stranačkog vodstva. Nikola Blažević je, nakon što mu nije uspjelo za zamjenicu progurati Anu Marić, koju je do sad uspješno uvalio na dobro plaćene pozicije u upravnim vijećima kninske Bolnice i Veleučilišta, pokušavao za zamjenika progurati nekoliko članica stranačke mladeži, koje su redom odbile tu ‘čast’, ne želeći se kompromitirati suradnjom sa njim. Kao konačni prijedlog, i jedina opcija, ispala je gđa. Bebek, koja je trenutno u mirovini i inače je narušenog zdravstvenog stanja pa je upitno kako bi se ona uopće mogla kandidirati za bilo koju zahtjevniju dužnosničku funkciju.Sad možemo samo očekivati kako će na ponovljeni prijedlog od strane lokalnog HDZ-a da Nikola Blažević bude stranački kandidat za gradonačelnika reagirati Županijski odbor stranke i kako će reagirati stranačka središnjica. Ovakvim kasnim predlaganjem je Nikola Blažević, na neki način, vezao ruke predsjedniku Županijskog odbora stranke Nediljku Dujiću, budući on mora središnjici hitno predložiti kandidata za Knin, a više nema vremena kalkulirati. Dvije su moguće opcije – da g. Dujić podvuče rep, prihvati poraz i odobri Nikolu Blaževića za kandidata, ili da, znajući da će Nikolina kandidatura dovesti do daljnjih raslojavanja u stranci, raspusti Gradski odbor stranke i imenuje nekog novog za lokalnog povjerenika koji bi, možda, mogao homogenizirati stranku i ostvariti koliko-toliko dobar rezultat na nadolazećim lokalnim izborima.’, zaključuje Matić.

– Mogu samo reći da onaj koji s lažne e–mail adrese šalje poruke ne želi dobro ni široj javnosti, a ni Gradu Kninu – komentirao je Dujić.

Podsjetimo, HDZ Šibensko-kninske županije prošli je tjedan javnosti priopćio da su izabrali kandidate za šibensko-kninskog župana i njegovog zamjenika i to Gorana Pauka i Paška Rakića. Što se tiče gradova, službeno se zna jedino za Vodice gdje će kandidat biti Ante Cukorv Desto. Neslužbeno, u Šibeniku, Skradinu i Drnišu neće biti promjene kandidata dok je Knin, očito, (ponovno) postao problem koji će Dujić do srijede, kao je i sam najavio, morati presjeći.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.