Idući tjedan zima bi mogla pokazati zube

Bit će vedro i burno, a zatim južina i tmurno

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Na srednjem Jadranu i u unutrašnosti Dalmacije dan je počeo sunčanim vremenom i slabom do umjerenom burom. Bura će okrenuti na istočnjak, zatim i jugo, i postupno će se naoblačiti. Jutro će biti svježije uz temperaturu od 4 do 9 °C, u unutrašnjosti i uz mjestimičan mraz. Najviša dnevna od 10 °C u unutrašnjosti do 16 °C na otocima.

Na šibenskom području jutros smo imali negativne temperaturne vrijednosti i to u Kninu gdje je izmjereno -1 °C. Nešto topliji je bio Drniš s 1°C, koliko je bilo i u Dubravi. Šibenik je mjerio 7, Vodice i Skradin po 5, a najtoplija je bila Rogoznica s 10 °C.

S novim tjednom dolazi još jače zahladnjenje i prvi pravi ovosezonski snijeg, pogotovo u gorskim krajevima.

Promjena vremena uz zahladnjenje bit će uzrokovana pritjecanjem hladnog zraka sa sjevera kontinenta. Pritom će ciklona nad jugozapadnom Europom u naše krajeve s juga donositi zrak bogat vlagom nad hladnu zračnu masu koja nadire sa sjevera, što je dobar recept za nastajanje snježne oborine. Istovremeno, jačanjem anticiklone nad srednjom Europom nastat će velike razlike u tlaku zraka na području Dinarida te će na Jadranu zapuhati bura, dodatno pojačana preljevanjem hladnog zraka preko planina. Ta će anticiklona u utorak pak donijeti prestanak oborina i razvedravanje.

Izvor: HRT, Šibenik Meteo.


Pratite nas i na društvenim mrežama: